Of je nu een bescheiden baardje hebt of juist een hele bos, het verzorgen van je baard is een must. De haren op je gezicht ontvangen niet dezelfde voeding als de haren op je hoofd en hebben dus wat extra liefde nodig. Daarnaast zijn je baardharen van naturen wat harder en als ze in je huid gaan prikken veroorzaakt dat vaak jeuk of irritatie.

 

Baardolie

 

Een goede start is het halve werk. Baardolie verzorgd voornamelijk de huid onder je baard. De olie geeft je huid net dat beetje extra hydratatie die hij nodig heeft. Op die manier is je huid goed in staat om de juiste voeding te geven aan je baardharen en zal je baard mooi gaan glanzen, vol ingroeien en stoppen met jeuken.

Als je een baardolie gaat kopen is het aan te raden om er eentje uit te kiezen die vol zit met natuurlijk oliën. Het liefst een baardolie waar meerdere oliën in zitten, zodat je van de verschillende voordelen kunt profiteren. Wees niet bang om er een paar centen extra aan uit te geven, want hoe beter je baardolie hoe minder je nodig hebt.

 

Baardbalsem

 

Als je een wat langere baard begint te krijgen zal je merken dat je baard een eigen wil gaat leiden. ’s Ochtends als je wakker wordt staan je haren alle kanten op en ziet je baard er onverzorgd en slordig uit. Not done! Dit kan je makkelijk oplossen door een klein beetje baardbalsem in je baard te masseren ’s ochtends. Baardbalsem verzorgd je baardharen en heeft een klein beetje hold. Deze hold zorgt ervoor dat je je baard makkelijk kunt stijlen en dus met een verzorgde en nette baard de dag door kan.

 

Baardkam

 

Het kammen van je baard is een verzorgingstactiek waar vaak overheen gekeken wordt. Door het kammen van je baard tegen de groeirichting van je haar in masseer je de huid. Wanneer je de onderliggende huid elke dag een beetje masseert, stimuleer je de bloedsomloop waardoor de juiste voedingsstoffen beter aankomen bij je baardharen. Dit zorgt dus voor een glanzende en sterke baard, die nog netjes gekamd is ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *