Boekenkast

Veel ervaren schrijvers die hun eigen kunstwerk hebben geschreven mogen daar trots op zijn en dat zijn ze ook. Maak dan komt het moment van het boek op de markt brengen. Hoe goed het boek ook is, hier kan alles nog helemaal misgaan. Daarom is het belangrijk om dit zo goed mogelijk aan te pakken. Veel schrijvers werken daarom samen met een uitgever. Maar is dat wel zo slim om te doen? Wij geven je de tips waarmee je jouw eigen boek helemaal zelf op de markt brengt. En het proces is nog hartstikke leuk en uitdagend ook!

Het stappenplan om jouw boek op de markt te brengen

Zodra je jouw boek op de computer in elkaar hebt getikt dan wordt het tijd om deze naar een fysiek boek te vertalen. Voordat je naar een drukkerij gaat is het belangrijk om voor jezelf diverse vragen te hebben beantwoord. Wat voor materiaal wil je bijvoorbeeld gebruiken voor je boek, hoe komt het boek eruit te zien en waar laat je het design maken. Voor het drukken van je boek en het maken van een design kun je aparte bureaus inschakelen, maar je kunt ook voor één partij kiezen. Dat hoeft niet direct een uitgeverij te zijn. Zo is Pumbo een self publishing platform in Nederland.

In samenwerking met Pumbo kan het hele proces worden geregeld waarbij jij zelf de zeggenschap houdt over je boek. Toch hoef jij je geen zorgen meer te maken over het design, het drukken van je boek of het distribueren ervan. Bekijk hier alle mogelijkheden van druktechnieken die Pumbo te bieden heeft. Nog een groot voordeel is dat de kosten beperkt blijven en je niet het grootste deel van je boek af hoeft te geven. Bij het uitbrengen van je boek is dat een van de vereiste, want een van de zaken is om ervoor te zorgen dat je jouw kosten zo laag mogelijk houdt.

Regel zelf zo veel mogelijk en gebruik meerdere kansen

Of je wel of niet met een andere partij samenwerkt, het is belangrijk om ook zoveel mogelijk zelf te regelen. Ga dus niet achteroverleunen wanneer een bedrijf bepaalde zaken voor je regelt. Met de technologie van tegenwoordig is het erg makkelijk om zelf ook op zoek te gaan naar je doelgroep. Dat kan via diverse social media kanalen of zelf bepaalde bedrijven benaderen. Social media een methode om goedkoop, snel en doelgericht veel mensen te benaderen. Echter is het belangrijk om niet als een kip zonder kop te werk te gaan. Op de blog van Denisehulst.nl wordt informatie gegeven over het gebruik en de fouten van social media gebruik en boeken verkopen.

Bedrijven kun je bijvoorbeeld benaderen wanneer je denkt dat het boek voor hun interessant is of wanneer je het bedrijf in je boek hebt genoemd. Door een bedrijf te benaderen en te benoemen dat je hun op een positieve manier in boek hebt genoemd dan zullen ze absoluut open staan om een gesprek met je aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *