Toen ik jong was liep ik voor school mee op stage in een ziekenhuis. Super spannend natuurlijk, omdat ik eindelijk erachter zou komen hoe het bedrijfsleven er precies uit zag in een ziekenhuis. Ik mocht meelopen op de logistiek afdeling. Het is op deze afdeling dat ik de logistieke wereld pas echt ging waarderen. Immers, zonder logistiek staat alles stil!

De dag begon altijd met een bespreking. Hierin werd de dagplanning besproken en werd het duidelijk wie wat deed. Allerlei middelen moesten getransporteerd worden door het ziekenhuis heen. De post, eten en beddengoed zijn slechts voorbeelden van alles wat daar van A naar B gebracht moest worden. Het was vermoeiend werk waarbij je soms alleen een moment van rust had wanneer je in de lift stond.

Het post rondbrengen was waarschijnlijk het leukste taakje om te krijgen. Je zag alle afdelingen van het ziekenhuis en ontmoette veel verschillende mensen. Ook mocht ik alle pakketten aannemen die wij ontvingen van transportbedrijf ACE Koeriers. Als ‘jonge frisse knaap’ was het natuurlijk mijn dankbare taak om de zwaarste dozen te tillen. Dat moest de pret verder niet onderdrukken, want ik had een stageplek met ontzettend gezellige collega’s!

Bij het werk moest je goede loopschoenen aandoen, want lopen zou je. Mijn collega’s waarschuwden mij al dat ze soms wel 10km op een dag maken met alleen maar het lopen. Thuis komen met blaren op mijn voeten was dan ook logisch gevolg. Ik had duidelijk beter moeten luisteren naar het advies om loopschoenen te dragen. Dit nam ik iets teveel met een korreltje zout namelijk. Maar mijn stage heb ik succesvol afgerond en ik heb een goede eerste kennismaking gehad met het bedrijfsleven. Pas als je zelf in de logistiek werkt, zie je hoe belangrijk een dergelijke afdeling is. Want zoals eerder gezegd: zonder logistiek staat alles stil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *