Het is bijna weer december en dat betekent dat de feestdagen er weer aankomen! Hier hoort natuurlijk ook een gezellige kerstborrel bij. Ben jij de klos om dit jaar de kerstborrel te organiseren? Dan hebben wij tips voor je voor het organiseren van een onvergetelijke kerstborrel.

 

De locatie van je borrel
De eerste stap is natuurlijk het bedenken van een locatie. Veel bedrijven kiezen ervoor om de kerstborrel op het bedrijf zelf te organiseren. Dit is erg handig, alleen is het misschien ook een goed plan om er een keer voor te kiezen om de borrel ergens anders te vieren. Het is namelijk leuk om een keer in een andere omgeving te zijn, plus op een andere locatie is alles waarschijnlijk al aangekleed in de kerstsfeer. Dit scheelt een hoop werk. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige brasserie. Wel kost dit natuurlijk wat meer geld, dus het hangt ook af van het budget.

 

Ga voor een dresscode
Geef altijd een dresscode door. Anders komt straks de ene helft van de gasten in iets makkelijks en de andere helft in galakleding. Het is ook jammer als sommige werknemers zich onzeker voelen omdat ze niet weten of ze overdressed of juist underdressed zijn. Het leuke van een dresscode is dat het een kerstborrel net dat beetje extra geeft. Zo zie je je collega’s eens van een andere kant. Denk je na over een themafeest? Aan de ene kant kan dit erg leuk zijn omdat niemand het feest zal vergeten. Aan de andere kant kan het ook lastig zijn omdat iedereen dan een volledige verkleedoutfit moet zien te vinden. Terwijl iedereen wel altijd galakleding in de kast heeft hangen.

Entertainment maakt alles leuker
Huur entertainment in. Dit kan van alles zijn. Denk aan een illusionist, dansers of een bandje. Zorg wel voor entertainment dat er niet gelijk voor zorgt dat het feest moet worden stilgelegd. Het inhuren van een Kerst DJ is ook erg leuk, zo wordt er tijdens de borrel leuke kerstmuziek gedraaid. Entertainment gerelateerd aan eten en drinken is ook erg origineel. Denk aan een kraampje waar ijs wordt geflambeerd of aan een bar waar cocktails worden geshacked. Extra bonuspunten als je voor de kerstborrel een speciaal drankje laat creëren. Presentaties kun je het beste bewaren voor een ander moment. Een speech mag, maar houd het dan kort en luchtig. Niemand wil zich vervelen op een kerstborrel.

Laat foto’s maken
Laat mooie en leuke foto’s maken tijdens de kerstborrel. Deze foto’s kun je op de website of in de nieuwsbrief van het bedrijf zetten. Laat iemand rondgaan met een echte camera voor de beste kwaliteit. Ook is het leuk om een fotohokje neer te zetten. Zo kunnen de gasten zelf foto’s laten maken. Of leg een polaroid camera neer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *