Als je graag gebruikt maakt van een scheerkwast zal je bekend zijn met de zee aan keuze die je hebt qua scheerzepen en -cremes. Allemaal in verschillende prijsklasse en met verschillende geurtjes en ingrediënten. Maar welke scheerzepen moet je echt een keertje geprobeerd hebben? Hieronder onze top 5.

 

St. James of London

 

Dit is gelijk de duurste scheercreme op ons lijstje, maar hij staat wel met stipt bovenaan. De scheercemes van St James of London zijn echt waanzinnig. Met een klein beetje water krijg je een rijk, dik en volumineus schuim met fantastische geuren.

 

Proraso

 

Het Italiaanse Proraso is misschien de meest populaire naam in de lijstje en mag dus zeker niet ontbreken. Proraso is ontzettend betaalbaar, maar doet qua kwaliteit niet onder. Zeker de authentieke Sandalwood lijn van Proraso ruikt super. Of als je van een fris nagevoel houd is de original lijn een aanrader. Door de toevoeging van menthol word je ’s ochtends extra goed wakker.

 

Bluebeards Revenge

 

De shaving cream van Bluebeards revenge is uniek. Het schuim is goed, de geur is super, maar wat hem onderscheid van alle andere crèmes en zepen op de markt… Het feit dat hij je baardgroei verminderd. Er zit een middeltje in die na constant gebruik je baardgroei zal remmen, waardoor je dus minder vaak hoeft te scheren. Het stopt natuurlijk niet helemaal, maar je kan makkelijker een dag overslaan.

 

Taylor of Old Bond Street

 

Een van de oudste en meest gerenommeerde merken op de markt. Taylor of Old Bond Street maakt als sinds jaar en dag scheerzepen- en crèmes. De producten van Taylor of Old Bond Street komen uit dezelfde fabriek als St. James of London en zijn in kwaliteit vergelijkbaar. Alleen is er wel een redelijk prijsverschil.

Omdat het merk al zolang meegaat hebben zij hun product natuurlijk geperfectioneerd, maar ook enorm uitgebreid. Zo heb je een enorme range aan geuren, aftershaves, pre-shave en meer.

 

Mühle

 

Het Duitse Mühle is het grootste merk uit dit lijstje. In verhouding is de verzorgingslijn van Mühle niet heel groot, maar de kwaliteit en de geuren verdienen een plaatsje. Omdat het merk zo groot is en in zulke grote partijen kan produceren zijn de prijzen ook erg vriendelijk voor je portemonnee. Dus als je wilt beginnen met een scheerzeep op -creme is Mühle een goede plek om te starten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *