Zoals bij alle kamerplanten, is een van de grootste voordelen van binnenshuis fruit kweken dat je de planten kunt beschermen tegen de soms barre wind en regen. Dit is zeker belangrijk als het om fruit gaat. Deze planten, en vruchten, zijn in veel gevallen kwetsbaar. Het klimaat kan fruitplanten veel schade aanrichten, net als insecten en plagen. Als je ze binnen kweekt, dan weet je zeker dat jouw plantjes beschermd zijn, en dat je van de volle oogst kan genieten.

Aardbeien
Verreweg het populairste fruit om thuis te laten groeien zijn de aardbeien. Je doet de plantjes ook een plezier door ze binnen te zetten, want hun grootste vijand zijn de slakken. Aardbeien kan je het beste bij het raam zetten. Ze hebben zeker zes uur zon per dag nodig. Hoe meer hoe beter. Worden ze lekker zoet van. Het zijn kleine plantjes met ondiepe wortels. Ze passen dus prima op een vensterbank.

Ananaskers
Net als de aardbeien zijn de planten van de ananaskers klein genoeg om in huis te hebben, net als een normale kamerplant. Het is een plant die niet hoog wordt en wel uit kan dijen als die de ruimte heeft. De vrucht groeit in een papierachtige schil dat veel wegheeft van een Chinese lampion. De vrucht heeft een oker tot oranje achtige kleur. De smaak is zoet en lijkt op dat van de tomaat.

Moerbeien
Dit zijn heerlijke, maar in Nederland minder bekende, vruchten. Qua uiterlijke en smaak lijken ze op de framboos. Het is een boom, dus voor in de huiskamer is alleen de dwerg cultivar geschikt. Deze wordt ongeveer 150 tot 180 cm hoog. De plant is dus mooi in een grotere en hogere ruimte. Je hebt ook geduld nodig, want pas na tien jaar draagt de boom fruit. Je kan natuurlijk ook een oudere plant kopen.

Tomaten
Tomaten groeien aan ranke staken die je een beetje moet helpen. Het beste kan je tomaten voor het raam planten, want ze willen veel zon. Om de staken omhoog te houden moet je stokken plaatsen of draden spannen. Zodra de tomaten beginnen te groeien worden ze te zwaar voor de plant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *