Veel jongere mensen hebben al snel de voorkeur om te gaan wonen in een stad waar veel is te doen en je gemakkelijk een sociaal leven op kunt bouwen. Maar wanneer het tijd wordt om met het gezin ergens te gaan wonen dan is het centrum van een stad voor de meeste mensen minder interessant. Waar is het slim om met je gezin te gaan wonen en waar dien je verder op te letten? Wij helpen je op weg.

Kies voor een plek voor de lange termijn

Voor kinderen op jonge leeftijd is het erg vervelend om op een latere leeftijd te moeten verhuizen en ergens anders iets opnieuw op te moeten bouwen. Het achterlaten van hun vrienden en naar een nieuwe school toe moeten is voor de meeste kinderen erg vervelend. 

Kies daarom voor een plek met je gezin waar je verwacht in de toekomst ook nog te kunnen wonen. Slim daarbij is om te kijken naar waar jouw familie en die van je partner woont. Dit maakt de kans ook kleiner dat je later moet verhuizen vanwege familie omstandigheden etc. 

Heeft de woonplaats alles voor je hele gezin?

Daarmee bedoelen we dat er scholen zijn waar de kinderen naartoe kunnen, maar dat er ook mogelijkheden zijn voor zowel jou en je partner als het gaat om het werk. Dit maakt de kans op later verhuizen zo klein mogelijk.

Hoe ziet de woningmarkt eruit? 

Daarnaast wil je natuurlijk op een plek wonen waar het ook slim is om een woning te kopen en waar je mooi kunt wonen op de manier hoe jij dat graag zou willen. Wil je lekker ruim wonen, of juist relatief centraal in het dorp of de stad waar je gaat wonen.

Kijk goed naar de verschillende woonplaatsen en eventueel een dorp verderop, wat niet te ver weg is gelegen. Zo kan het maar zo zijn dat je in het dorp ernaast juist de droomwoning vindt waar je al een lange tijd naar hebt gezocht. Kijk bijvoorbeeld op deze site www.nieuwwonenpurmerend.nl naar de verschillende woningen die in de provincie Noord-Holland zijn te vinden. Niet alleen vind je hier de woningen in Purmerend zelf, maar ook in de hele omgeving. Bovendien vind je hier alle mooie nieuwbouwwoningen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *