Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk Nijmegen? Er zijn een heel aantal redenen te noemen waarom het loont om vrijwilligerswerk te doen. Je levert allereerst een bijdrage aan de samenleving. Ook help je iemand anders, of dat nou in de vorm is van gezelschap voor iemand met minder sociale contacten of het helpen bij een sportvereniging. Ten slotte is het ook nog zo dat het vrijwillig helpen van anderen een positief effect heeft op je gemoedstoestand. Het geeft een gevoel van voldoening en daarom is het ook zeker de moeite waard. Er zijn enorm veel verschillende soorten vrijwilligerswerk en er is voor iedereen wel wat te vinden.

Is vrijwilligerswerk voor iedereen geschikt

Net zoals er ontzettend veel verschillende mensen bestaan zijn ook de mogelijkheden tot vrijwilligerswerk erg divers. Of je nou al een baan hebt of niet, man bent of vrouw, jong of oud, dat maakt allemaal niets uit. Er is voor iedereen wel iets te vinden wat aansluit bij zijn of haar kwaliteiten en mogelijkheden. Vrijwilligerswerk is dus wel degelijk voor iedereen geschikt en ook door een klein beetje te helpen draag je al bij tot een betere samenleving.

Wat voor vrijwilligerswerk past bij mij

Zoals eerder gezegd zijn er heel veel verschillende soorten vrijwilligerswerk. Aangezien iedereen andere kwaliteiten heeft is er altijd wel iets te vinden wat bij je past. Iemand die niet van organiseren houdt zal niet snel in het bestuur van een sportvereniging willen maar er is wel wat anders voor diegene te vinden wat meer bij hem of haar past. Daarom is het handig om te zoeken naar een functie die aansluit bij jouw eisen en kwaliteiten.

Het zoeken naar werk wat bij jou past kan op twee verschillende manieren. Allereerst is er het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) waar je informatie kan vinden. Hier kan je samen met een medewerken kijken naar werk wat bij jou past. Ook kan je online zoeken naar de verschillende opties voor je. Online bevinden zich databases waar alle soorten vrijwilligerswerk Nijmegen te vinden. Op deze manier vind je snel het soort werk wat aansluit bij jou als persoon en wat ook nog eens bij je in de buurt is.

Wat voor soort werk moet ik aan denken

Zoals eerder gezegd zijn er een heel aantal soorten vrijwilligerswerk. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van werk wat veel gedaan wordt.

– Ouderen en zieken bijstaan. Dit houdt vaak in dat je iemand gezelschap houdt, een zogeheten ‘maatje’. Sommige mensen zijn door verschillende redenen in soort sociaal isolement geraakt en hebben behoefte aan sociaal contact.

– Werken bij een sportvereniging. Veel verenigingen hebben behoefte aan vrijwilligers om te helpen. Of dat nou in de kantine is of in het bestuur, er zijn altijd mensen nodig.

-Werken met jongeren. Er is genoeg werk te vinden op het gebied van helpen of begeleiden van jongeren.

-Dieren. Ook dieren kunnen soms je hulp wel gebruiken. Denk aan het werken op een kinderboerderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *