De juiste jas vinden kan lastig zijn. Het aanbod is groot en er zijn meer dan genoeg verkooppunten. Je kan altijd kiezen voor een betrouwbaar merk met een lange geschiedenis. De kans dat je een aankoop doet waar je niet tevreden over bent of wat van lage kwaliteit is, is dan klein.

Een voorbeeld van zo’n merk is Parajumpers. Dit merk vindt zijn oorsprong in Alaska. Het doel was om jassen te maken die geschikt waren voor reddingswerk door het korps in Alaska. Dan moeten het wel goede jassen zijn. Ondertussen zijn ze verder ontwikkeld en zijn de jassen ook nog aan de moderne mode aangepast.

Als je een Parajumpers jas wil, is er nog steeds veel keuze. Waar moet je nog meer naar kijken om er achter te komen welke jas bij jou past?

Geslacht

Er zijn Parajumpers jassen voor mannen en voor vrouwen. Veel consumenten beginnen met sorteren op basis van voor welk geslacht een jas bedoeld is. In veel gevallen valt 50% van de keuze weg. Dat is een goed begin om de jas voor jou te vinden.

Zomer- of winterjas

Wil je een warme jas? Of moet het een luchtige en waterdichte jas zijn? Voor elke situatie is de juiste jas te vinden. Parajumpers omschrijft in veel gevallen of het een zomerjas of een winterjas is. Daarnaast geven ze aan of een jas warm is of licht door middel van niveaus. De niveaus 1 tot en met 4 staan gelijk aan matig warm tot zeer warm.

Als je een lichte jas wil die geschikt is voor de zomer en lente, dan kan je het beste kiezen voor een jas met warmte-niveau 1. Ga je op wintersport, dan zullen jassen met niveau 2 en 3 het beste aansluiten. Niveau 4 jassen zijn voornamelijk geschikt voor het verblijf op de koudste gebieden van de wereld. Maar ook als het in Nederland -15 graden is, is zo’n jas erg fijn.

Maten Parajumpers

De maten van een merk of model kan het verschil maken of de jas past of niet. Voor mensen kan het lastig zijn wanneer ze niet weten of de pasvorm van een jas correspondeert met de maten die ze altijd hebben.

Jassen van Parajumpers vallen voor Europeaanse begrippen normaal. Een model kan afwijken van de regel. Daarom wordt geadviseerd om per model te controleren of na te vragen of de maten van ene model afwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *