Elk kwartaal horen we weer nieuwe percentages met hoeveel procent de huizenprijzen weer zijn gestegen. En ook afgelopen juli zijn de koopwoningen ruim 7 procent duurder geworden. Iedereen wil een woning kopen, de prijzen stijgen alsmaar door en het aanbod blijft nog steeds lager dan de vraag. Helemaal wanneer het gaat om de huizenmarkt in Noord-Holland. Is het dan nog wel slim om op dit moment een woning te kopen in Noord-Holland? Want het kan namelijk dat de stijging een keer ophoudt en dat er een dip in de huizenmarkt komt.

Amsterdam hardste stijger

Als het gaat om de huizenmarkt in Noord-Holland dan is Amsterdam veruit de hardste stijger. Hier zijn de huizen in de laatste 10 jaar enorm hard gestegen in prijs. Deze harde stijging heeft er ook voor gezorgd dat er vanaf nu een woonplicht geldt in Amsterdam. Dat betekent dat wanneer je een woning koopt, je er ook zelf moet wonen. Dit om investeerders in de provincie tegen te gaan, die alleen woningen willen kopen en ze daarna verhuren.

Maar Amsterdam trekt het gemiddelde van de hele provincie hard omhoog. Wanneer er wordt gesproken over de gemiddelde prijs van een woning in deze provincie dan is dat lang niet overal gelijk. In Amsterdam zal de gemiddelde prijs van een woning hoger liggen en in de rest van de provincie dan zal het gemiddelde op veel plekken wat lager kunnen liggen.

Slim zoeken op meer plekken in de provincie

Wanneer je slim zoekt dan kun je meer nieuwbouw in de provincie Noord-Holland vinden. Kijk eerst in welke gebieden je zelf wel zou willen wonen en ga daarna kijken naar mooie plaatsen waar je woningen kunt vinden. Zoek verstandig naar woningen die in de toekomst ook hun waarde zullen behouden. Aangezien de vraag op dit moment nog zo hoog is, is de verwachting dat de markt dus ook nog een tijd door kan stijgen. Mocht er een keer een dip komen in de markt en jij een waardevaste woning hebt dan zul je ook in de toekomst nog veilig zitten wanneer je jouw woning ooit weer wilt verkopen.

In de provincie Noord-Holland zijn veel steden, maar ook dorpen en woningen achteraf te vinden. Overhaast nooit het vinden van een woning. Dit is iets wat wel steeds vaker te zien is, omdat mensen heel graag een woning willen hebben. Maar vergeet niet dat je er nog een lange tijd door zult brengen en dat het voor de meeste mensen ook de grootste aankoop in hun leven is. Dus iets om maar beter niet te overhaasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *