Wellicht ben je net verhuisd, of is je huiskamer toe aan een make-over.. wat de gelegenheid ook is, in deze blog geven we je een aantal handige tips mee die je kunt toepassen bij het inrichten van je woonkamer.

Design meubels of de kringloop? Bepaal je budget!

Je hebt je oog laten vallen op een prachtig lederen design bankstel, echter laat je portemonnee dit niet echt toe. Je kunt denken ach, de rest koop ik later wel, maar bedenk je wel dat goedkopere producten wellicht niet staan bij jou pas gekochte pronkstuk en je de rest van je interieur hier ook op moet aanpassen. Denk daarom van tevoren goed na over hoeveel je wilt uitgeven aan je nieuwe inrichting. Heb je een beetje een idee hoe jouw huisje eruit moet komen te zien?

Struin dan verschillende webwinkels af op het internet voor een indicatie van de prijsklasse van de meubels. Hierdoor krijg een goed beeld hoeveel jouw smaak moet gaan kosten. Ligt dit toch een beetje boven je budget? Loop dan eens binnen bij een kringloopwinkel. Hier vind je veel uiteenlopende producten in verschillende prijsklasses. Wanneer je een beetje handig bent kun je goedkope producten aanschaffen en deze zelf opknappen.

allemaalleuk.nl

Maak een grondplan van de indeling van je woonkamer

Wil je een goed idee krijgen hoe bepaalde meubelstukken staan in je woonkamer? Aan de hand van een grondplan met de exacte maten kan je goed zien of die ene tafel niet voor de deur komt te staan, of dat jouw bank bijna in de open haard beland omdat ie toch een tikkie te groot is. Ditkan ouderwets met pen en papier, maar tegenwoordig kan je ook gratis 3D tekenprogramma’s downloaden zoals Google Sketchup.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *